Политика за колачиња
×
ЗА НАС ИНФОРМАЦИИ ФИЛИЈАЛИ ШТЕТИ КОНТАКТ

Оваа веб-страница користи колачиња за подобрување на вашето искуство!


Колачињата се мали датотеки со податоци и можат да се зачуваат на компјутерот. Овие ќе бидат зачувани само доколку поставката за веб-прелистувач на корисникот го дозволува истото. Во случај корисникот да избере да не дозволува колачиња, тој би можел да ги прилагоди поставките на прелистувачот за да ги одбие истите. Сепак, некои делови од нашите страници можаат да не функционираат оптимално доколку прелистувачот ги одбие колачињата. HALKINSURANCE користи колачиња за следниве општи цели: • Да ни помогне да го препознаеме одредениот прелистувач како претходен посетител. Исто така, може да ги задржиме деталите за регистрација на корисникот на колачето, доколку е наложено да го стори тоа. (Како на пример, ако корисникот ја кликне кутијата што вели дека тој треба во иднина автоматски да се најавува)
 • Да ни помогне да ја прилагодиме содржината дадена на нашите веб-страници и на други веб-страници преку Интернет.
 • Да помогнеме во истражувањето на ефективноста на нашите веб-страници, реклами и електронска комуникација. Можно е исто така да користиме технологија наречена веб-светла, кои се слични на колачињата и се користат за мерење на ефективноста на кампањите за е-пошта за да се утврди кои пораки се видени.


 • На веб-страницата може да се користи следниот вид на колачиња:


  'Колачињата од првата страна се технички колачиња што ги користи самата веб-страница со цел да се оптимизира употребата на веб-страницата. На пр. поставки што корисникот ги изменил во претходните посети.

  'Колачињата на трети страни 'се колачиња не од самата веб-страница, туку од трети страни, на пр. приклучоци за маркетинг предлози. Примери се колачињата од Фејсбук или Гугл аналитика. За овие колачиња, корисникот мора да одобри употреба на истите. Ова може да се направи преку прифаќање на употреба на колачињата на транспарент поставен на горниот дел од веб-страницата. Не прифаќањето употреба на колачиња не ја спречува употребата на веб-страницата.

  'Можете да ги промените поставките на вашиот интернет пребарувач на таков начин што не прифаќате колачиња или да добиете предупредување секогаш кога е инсталирано колаче или дека колачињата се бришат од вашиот диск. Ова може да се направи со промена на поставките на прелистувачот. Бидете свесни дека модифицирањето на овие поставки може да предизвика графичките елементи да не се прикажани правилно на веб-страницата или нема да можете да користите одредени основности на веб-страницата.  Со користење на нашата веб-страница, вие се согласувате веб-страницата да користи колачиња.  Оваа веб-страница користи Google Analytics, услуга за веб-анализа, понудена од Google Inc. („Google“). Google Analytics користи „колачиња“ за да помогне да се анализира употребата на веб-страницата од нејзините посетители. Информациите за вашето однесување од веб-страницата (вклучително и вашата IP-адреса) од колачето се испраќаат до Google и се чуваат на сервери. Гугл ги користи овие информации за да складира како ја користите веб-страницата, за да создаде извештаи за активност на веб-страницата за сопствениците на веб-страниците и другите услуги во врска со активност на веб-страница и употреба на Интернет. Гугл може да ги сподели овие информации со трети страни според важечките закони или во случај други трети страни да ги обработуваат овие информации во име на Google. Google нема да ја комбинира вашата IP-адреса со други информации што ги поседува Google. Можете да одбиете употреба на колачиња со изменување на поставките на прелистувачот. Бидете свесни дека со модифицирање на овие поставки може да не ги користите сите функционалности на веб-страницата. Со користење на оваа веб-страница, вие се согласувате со користење на информации од Google, како што е опишано погоре.